Vilka djur kan jag gå med till veterinären?

Självklart kan du gå med din hund och din katt till veterinären. Det kommer nog inte som en överraskning för någon. Och visst stämmer det bra att du kan gå in hos vilken veterinär som helst med både din jycke och din kissemiss. Men vilka andra djur får följa med på veterinärbesöket?

Vilka djur kan få veterinärvård?

När ditt husdjur blir sjukt och du inte själv kan hjälpa det bli friskt så ska du självklart ta med dig det älskade djuret till veterinären. Där kan du och din djurvän få den vård och omsorg som behövs. Men om du har ett mindre vanligt djur kan det kanske kännas mindre självklart. Kanske ställer du dig frågan: vilka djur kan jag gå med till vetrinären?

Får man ta med vilket djur som helst?

Ja, många har ställt sig frågan: vilka djur kan jag gå med till vetrinären? Faktum är att nästan alla djur som lagligen får hållas som husdjur i regel även kan få vård hos veterinär. Om ditt djur är mycket ovanligt kan du behöva söka upp en specialist. De allra flesta kliniker tar emot en uppsjö av djur, däribland katter, hundar, reptiler, kaniner, illrar, hästar, fåglar och olika gnagare.

Så länge ditt djur är ett som enligt lag får hållas i fångenskap, kan du vara säker på att du kan söka vård för det hos veterinär. Om du däremot vill ta med ett vilt djur till veterinären, kan det faktiskt finnas bestämmelser runt det. Beroende på var du bor finns det olika enheter som tar hand om vilddjur. Hittar du ett skadat vilt djur är därför en veterinärklinik inte alltid det rätta valet. Kolla upp vad bestämmelserna i just ditt län är kring skadade vilda djur.

Alla husdjur har rätt till veterinärvård

Flera är vi som kliat oss i huvudet och ställt oss själva frågan: vilka djur kan jag gå med till vetrinären? Svaret är rättframt, men beror också på vad för slags djur du vill ta till din veterinär i Stockholm. Så länge djuret i fråga är ett vanligt husdjur så kan du uppsöka i princip vilken veterinär som helst och få vård. Är det däremot ett exotiskt, ovanligt eller rent av vilt djur å vars vägnar du söker vård, kan du behöva kolla upp vad bestämmelserna kring just det djuret är. Dessa bestämmelser kan se olika ut från län till län.

Vilka djur kan jag gå med till vetrinären?